Begeleiding van organisaties

Betekenis & adaptiviteit

Zijn wij hier als organisatie om te overleven of om een bijdrage te leveren aan het grotere geheel? Hoe stel ik betekenisvolle organisatiedoelen? Hoe inspireer ik de mensen daarin? Hoe houdt ik alles zo flexibel mogelijk?

Overleven of een bijdrage leveren? Het lijken twee hele basale zaken maar ze hebben een enorme invloed op de beleving van de organisatie. Zowel door de medewerkers, de klanten, de aandeelhouders en iedereen die zich op welke wijze dan ook met de organisatie verbindt. Het is de kunst van het leiderschap om de organisatie voortdurend gericht te houden op het leveren van een duurzame bijdrage aan een betere wereld, dit inspireert de mensen en stakeholders om dit te doen.

Tegelijkertijd is het zaak dat de organisatie en haar mensen zo adaptief mogelijk blijven om zich moeiteloos en ‘vloeibaar’ aan te passen aan snel wisselende omstandigheden.

Naast het inzetten van ondersteuning op het gebied leiderschaps- en de teamontwikkeling richten we ons hier ook op de organisatie of het organisatieonderdeel als geheel: 'Hoe verrijken we de verschillende delen met een betekenisvolle visie?' Wat betekent dit bijvoorbeeld voor ons personeelsbeleid, voor opleidingen, voor innovatie, financieel, voor de logistiek? 

Voorbeeldcasus:
KVL Inspiratietechnologie

Inspiratie

  • Peter van Uhm: Why I chose a gun

    ‘Why I chose a gun’ – generaal b.d. Peter van Uhm
    Generaal b.d. Peter van Uhm was destijds Commandant der Strijdkrachten. Hij vertelt over zijn liefde voor vrede en stabiliteit en hij legt uit waarom we legers nodig hebben als we kiezen voor vrede. Hierin zien we een leider die zijn omgeving inspireert met zijn eigen verhaal en zijn persoonlijke missie.