Lama Jigmé Namgyal

Mijn naam is Jigmé en ik kom uit Golog, Tibet. Golog ligt in het oosten van Tibet op een gemiddelde hoogte van 4.200 meter. Het is twee keer zo groot als Nederland en er wonen ongeveer 250.000 mensen. Toen ik acht jaar oud was kreeg ik van mijn leraar de eerste lessen over de werking van de mind en hoe die te transformeren. Het is in onze cultuur heel normaal dat dit op jonge leeftijd gebeurd. Op latere leeftijd ben ik dit verder gaan bestuderen en heb ik dit verder getraind op de universiteit Serthar Larung Gar onder de begeleiding van mijn leraar Khenpo Jigmet Phuntsok. Vervolgens ben ik naar Europa gekomen en woon tegenwoordig in Luxemburg.

Samen met Henco heb ik veel verschillende soorten projecten gedaan en heb ik gezien dat hier veel kennis en intelligentie is om ingewikkelde projecten goed te kunnen doorgronden. Als we dit combineren met diepgaande kennis over onze innerlijke wereld en menselijke waarden dan denk ik dat we een goede match hebben voor succesvol leiderschap en succesvolle organisaties.

Het was enorm inspirerend om de afgelopen jaren mee te denken en training te geven op het gebied van leiderschap. En dan in het bijzonder het werk binnen de Nederlandse krijgsmacht. Militairen doen hun werk in zeer moeilijke en vaak gevaarlijke omstandigheden en het is heel bijzonder dat het Nederlandse leger open staat voor de zienswijzen en kennis vanuit mijn traditie.