Henco van der Weijden

Mijn naam is Henco, ik kom uit Twente en ben via Delft, Rotterdam en wat buitenlandse avonturen uiteindelijk terecht gekomen in Vriezenveen waar ik woon en werk. Medio jaren 90 heb ik mijn eerste schreden gezet op het gebied van leiderschap en management. Op dat gebied was ik steeds op zoek naar een soort ‘heilige graal’ van leiderschap. De modellen en systemen die beschikbaar waren en die ik me eigen maakten waren zeer zeker behulpzaam maar vulden telkens net niet mijn volledige behoefte.

Dat werd anders toen ik via Lama Jigmé Namgyal kennis maakte met de Tibetaanse wijsheidstraditie op dit gebied. Ik ontdekte daar de diepere inzichten en bouwstenen. Vanaf dat moment is het mijn passie de oosterse en de westerse zienswijze samen te brengen in één wereld waarin we als mensen alle bronnen aan kunnen wenden om het onderste uit onszelf te halen.

Tegenwoordig haal ik veel passie, vreugde en voldoening uit mijn werk binnen Compassionate Leadership en vind het schitterend om telkens weer met nieuwe mensen aan de slag te kunnen gaan richting een gezamenlijk doel. De mooiste projecten van het afgelopen jaar waren in dat opzicht de Primaire Vorming Officieren binnen de Krijgsmacht en het werken met de afdeling CSI binnen ASML. Ik merk dat juist in organisaties met strakke lijnen en een hoge mate van beheersing we grote winst kunnen boeken met deze invalshoek. Dat was verassend om te ervaren en te tegelijkertijd ook enorm inspirerend.